FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić u Humu na Sutli

HUM NA SUTLI, 25. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik RH Stjepan Mesićdanas je prigodom Dana općine u Humu na Sutli otvorio novo sjedištetalijansko-hrvatskog poduzeća BDF Servis d.o.o,, proizvođača strojevai pratećih postrojenja za proizvodnju stakla.
HUM NA SUTLI, 25. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik RH Stjepan Mesić danas je prigodom Dana općine u Humu na Sutli otvorio novo sjedište talijansko-hrvatskog poduzeća BDF Servis d.o.o,, proizvođača strojeva i pratećih postrojenja za proizvodnju stakla.

Većinski vlasnik tvrtke, koja je 80 posto u vlasništvu talijanskog BDF - Holdinga i trenutno zapošljava 43 radnika, Adamo Dalla Fontana istaknuo je da su oni u Humu prisutni od 1961., te da su to zagorsko mjesto izabrali zbog profesionalnosti ljudi i njihove dugogodišnje tradicije u staklarstvu.

Mesić je pozdravio taj gospodarski pothvat u humljanskoj gospodarskoj zoni, ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna, ističući da je otvaranje slobodnih zona ono za što se on najviše zalaže, iako za to, kazao je, nije imao veliku potporu sadašnje, a ni bivše vlade.

Financijeri mi prigovaraju da poduzetnici u slobodnim zonama ne plaćaju PDV, kao da ne razumiju da će oni zaposliti nove ljude koji će onda zaraditi plaće i opet plaćati porez, rekao je Mesić.

Predsjednik Mesić obišao je i najveće humljansko poduzeće Vatropack - Stražu, koje se bavi proizvodnjom staklene ambalaže i zadržao se na za javnost zatvorenom sastanku s predstavnicima uprave poduzeća.

Predsjednik je prisustvovao i svečanosti proslave Dana Huma na Sutli, općine u kojoj je na izborima dobio više od 80 posto glasova.

U Domu kulture sastao se s bračnim parovima koji slave zlatne pirove.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mesić je o slučaju Petrač rekao kako se " Petrač navodno nalazi u Izraelu" i da je njegovo izručivanje "stvar službi dviju države". U odnosu prema Haškome sudu Hrvatska će biti vjerodostojna, jer poduzima sve kako bi procesuirala zločine. Zato nema razloga da pregovori budu odgođeni na dulje vrijeme. Ako ne uspijemo u utorak u Luksemburgu, čekat ćemo novu priliku, izjavio je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙