FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi čelnik Maleva planira poslovanje s dobiti do kraja 2006.

BUDIMPEŠTA, 18. travnja 2005. (Hina/MTI) - Novi menadžment u mađarskojzrakoplovnoj kompaniji Malev planira do kraja 2005. prepolovitilanjski operativni gubitak na 1,5 do 2,0 milijarde forinti a godinuiza završiti s operativnom dobiti od 1,5 milijardi forinta (6,03milijuna eura), izjavio je novi izvršni direktor kompanije JanosGonci.
BUDIMPEŠTA, 18. travnja 2005. (Hina/MTI) - Novi menadžment u mađarskoj zrakoplovnoj kompaniji Malev planira do kraja 2005. prepoloviti lanjski operativni gubitak na 1,5 do 2,0 milijarde forinti a godinu iza završiti s operativnom dobiti od 1,5 milijardi forinta (6,03 milijuna eura), izjavio je novi izvršni direktor kompanije Janos Gonci.

Malev planira prodati dio poslovanja s prodajom goriva, čime se nada uštedjeti 2,0 milijarde forinta u iduće dvije godine, a namjerava otpustiti i 600 od ukupno 3.200 zaposlenika, što će rezultirati smanjenjem troškova za 1,5 do dvije milijarde forinti godišnje.

Mađarska državna agencija za privatizaciju (APV), vlasnik Maleva, trenutačno razmatra ponude za kompaniju. APV će ovoga puta pregovarati o njezinoj prodaji nakon dva neuspjela privatizacijska javna natječaja.

Malevovi troškovi na ime kamata također će biti smanjeni nakon što proda zrakoplov Bombardier CRJ-200, kazao je Gonci, kazavši da su ponude slabije nego se očekivalo. Malev je financirao 70 posto kupovne cijene zrakoplova iz dobivenih zajmova. Kompanija namjerava zadržati zrakoplove Fokker-70, koji su puno skuplji za održavanje ali su putnicima draži.

Upitan kako će Malev odgovoriti na ubrzan rast prometa diskontnih kompanija na budimpeštanskom aerodromu Ferihegy, Gonci je kazao da kompanija konkurira s kvalitetom usluga a ne s cijenama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙