FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: 39 rudara izvučeno iz poplavljenog rudnika

PEKING, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 39 rudara uspjelose spasiti ili su ih izvukle ekipe za spašavanje iz poplavljenogrudnika ugljena u Jiaoheu, u pokrajini Jilin (na sjeveroistokuzemlje), javljaju u ponedjeljak lokalni izvori.
PEKING, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 39 rudara uspjelo se spasiti ili su ih izvukle ekipe za spašavanje iz poplavljenog rudnika ugljena u Jiaoheu, u pokrajini Jilin (na sjeveroistoku zemlje), javljaju u ponedjeljak lokalni izvori.

Ukupno 69 rudara u nedjelju je ostalo zaglavljeno na dnu rudnika Tengda kada je u nj prodrla voda.

"Svi spašeni rudari nalaze se u bolnici. Nismo sigurni u kakvom su stanju oni koji su još zarobljeni u poplavljenim hodnicima ali spašavanje se nastavlja", rekao je jedan lokalni dužnosnik.

Rudnik Tengda pripadao je mjesnim vlastima i legalno je radio.

U kineskim rudnicima koji su među najpogubnijima u svijetu lani je, prema službenim statistikama, život izgubilo više od šest tisuća rudara. No neovisni promatrači misle da se broj žrtava približava 20.000, budući da mnogi direktori rudnika kupuju šutnju obitelji nastradalih i ne izvješćuju o smrti.

U prvom tromjesečju 2005. broj poginulih u kineskim rudinicima porastao je za 20,8 posto naspram istog razdoblja u 2004., drži vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙