FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šezdeset devet rudara zarobljeni u poplavljenom rudniku u Kini

PEKING, 24. travnja 2005. (Hina/AFP) - Šezdeset devet rudara ostali suu nedjelju pod zemljom kada je voda prodrla u rudnik ugljena uJiaoheu, u pokrajini Jilin (na sjeveroistoku zemlje), javlja agencijaNova Kina, pozivajući se na mjesne izvore.
PEKING, 24. travnja 2005. (Hina/AFP) - Šezdeset devet rudara ostali su u nedjelju pod zemljom kada je voda prodrla u rudnik ugljena u Jiaoheu, u pokrajini Jilin (na sjeveroistoku zemlje), javlja agencija Nova Kina, pozivajući se na mjesne izvore.

Rudari su bili na dnu rudnika Tengda kada je oko 7.00 sati (23.00 sati po GMT-u) u nj prodrla voda, nakon čega je s njima prekinuta svaka veza, dodaje službena agencija.

Rudnik Tengda pripadao je mjesnim vlastima i legalno je radio.

Na mjestu nesreće pokrenuta je opsežna spasilačka akcija, a o uzrocima nesreće povest će se istraga, dodaje Nova Kina.

U kineskim rudnicima koji su među najpogubnijima u svijetu lani je, prema službenim statistikama, život izgubilo više od šest tisuća rudara. No neovisni promatrači misle da se broj žrtava približava 20.000, budući da mnogi direktori rudnika kupuju šutnju obitelji nastradalih i ne izvješćuju o smrti.

U prvom tromjesečju 2005. broj poginulih u kineskim rudinicima porastao je za 20,8 posto naspram istog razdoblja u 2004., drži vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙