FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski ministar vanjskih poslova zadovoljan susretom Koizumi-Hu

TOKIO, 24. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Japanski ministar vanjskihposlova Nobutaka Machimura pozdravio je u nedjelju susret kineskogpredsjednika Hua Jintaa i japanskog premijera Junichira Koizumija,kojim je u subotu u Džakarti "probijen led" u procesu normalizacijeodnosa između dviju zemalja, ali i zatražio od Pekinga prestanakprotujapanskih prosvjeda.
TOKIO, 24. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Japanski ministar vanjskih poslova Nobutaka Machimura pozdravio je u nedjelju susret kineskog predsjednika Hua Jintaa i japanskog premijera Junichira Koizumija, kojim je u subotu u Džakarti "probijen led" u procesu normalizacije odnosa između dviju zemalja, ali i zatražio od Pekinga prestanak protujapanskih prosvjeda.

"Vrlo je važno da su vođe dviju zemalja potvrdile važnost japansko-kineskih odnosa, ne samo za te zemlje, već za cijelu Aziju i svijet", izjavio je Machimura za TV postaju Fuji.

Na pitanje hoće li Koizumi odustati od redovnih godišnjih obilazaka hrama Yasukunija, koji Kina smatra simbolom militarističke prošlosti Japana, ministar je ponovio kako premijer stalno podsjeća kako je cilj posjet odavanje počasti onima koji su poginuli u ratu i molitva za mir.

"Premijer stalno ponavlja da će odluku donijeti nakon razmatranja svih čimbenika, pa ja mogu tek reći da će odluka biti odgovarajuća", izjavio je Machimura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙