FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene književne nagrade "Marulićevih dana"

SPLIT,22. travnja 2005.(Hina) - U sjedištu Zavoda HAZU-a u Splitudodijeljene su večeras, u povodu prvog izdanja "Judite", Dana hrvatskeknjige, nagrade "Judita", "Davidias" i "Slavić" što se od 1997. godinedodjeljuje u sklopu znanstveno - književno - izdavačkog programaMarulićevih dana.
SPLIT,22. travnja 2005.(Hina) - U sjedištu Zavoda HAZU-a u Splitu dodijeljene su večeras, u povodu prvog izdanja "Judite", Dana hrvatske knjige, nagrade "Judita", "Davidias" i "Slavić" što se od 1997. godine dodjeljuje u sklopu znanstveno - književno - izdavačkog programa Marulićevih dana.

Nagrada Judita za doprinos književnoj baštini pripala je akademiku Mirku Tomasoviću za knjigu studiju "Vila Lovorka". Davidias za promicanje hrvatske književnosti u svijetu dobio je Silvije Ferari kao najbolji strani kroatist - prevoditelj Frangešove knjige "Kranjčevićeva majdačka elegija".

Nagrada Slavić za književni prvijenac dodijeljena je Suzani Abspoel Đođo autorici romana "Snajperist".

Večeras je u sjedištu Zavoda HAZU-a u Splitu, palači Milesi, otvorena i izložba slika i skulptura Vaska Lipovca nastalih tijekom rada na spomeniku Marku Maruliću. Izložbu je otvorio akademik Nenad Cambi.

Znanstveno - književno - izdavački program Marulićevih dana nastavlja se književnom večeri na kojoj će hrvatski pjesnici kazivati stihove Maruliću u čast, a večeras će u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu biti otvoren dramski festival "Marulićevi dani" koji traje do 29. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙