FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusi pokopali Mashadova na tajnom mjestu

MOSKVA, 22. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Vođa čečenskih pobunjenikaAslan Mashadov, kojega su prošlog mjeseca ubili ruski vojnici, pokopanje na tajnom mjestu nakon što su vlasti odbile vratiti njegovo tijeloobitelji, izvijestila je u petak agencija Interfax.
MOSKVA, 22. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Vođa čečenskih pobunjenika Aslan Mashadov, kojega su prošlog mjeseca ubili ruski vojnici, pokopan je na tajnom mjestu nakon što su vlasti odbile vratiti njegovo tijelo obitelji, izvijestila je u petak agencija Interfax.

"Mashadov je pokopan, a mjesto na kojemu se nalazi njegov grob neće biti otkriveno", rekao je zamjenik glavnog tužitelja Nikolaj Šepel.

Moskva je smatrala da Mashadov stoji iza pobunjeničkih napada na civilne ciljeve u Rusiji, te ga smatrala odgovornim za talačke krize u moskovskom kazalištu 2002. i u školi u Beslanu prošle godine. Njegova je glava bila ucijenjena na 10 milijuna dolara.

Mashadov je stalno negirao umiješanost u bilo koji napad na civilne ciljeve i govorio da iza njih stoje vojni zapovjednici Šamil Basajev i Doku Umarov koji terorističke akcije smatraju legitimnim načinom pružanja čečenskog otpora Rusima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙