FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U bugarskom helikotperu bilo šest Amerikanaca, ukupno 11 mrtvih

BAGDAD, 21. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedanaestero ljudi,uključujući šest Amerikanaca, poginulo je u četvrtak u padu bugarskogkomercijalnog helikoptera u Iraku, objavila je bugarska tvrtka koja jevlasnica letjelice.
BAGDAD, 21. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedanaestero ljudi, uključujući šest Amerikanaca, poginulo je u četvrtak u padu bugarskog komercijalnog helikoptera u Iraku, objavila je bugarska tvrtka koja je vlasnica letjelice.

Dužnosnik tvrtke Heli Air rekao je da je u helikopteru, osim troje bugarskih članova posade, bilo i šest Amerikanaca te dvojica čuvara iz još nepoznate zemlje. Svi su poginuli.

Predstavnik američkog veleposlanstva u Bagdadu rekao je su Amerikanci bili djelatnici Blackwatera.

Prva izvješća govorila su o devetero poginulih.

Heliktoper se srušio sjeverno od Bagdada nakon što je pogođen raketnim bacačem.

Odgovornost za rušenje helikoptera preuzela je u izjavi objavljenoj na internetu pobunjenička Islamska vojska. "Islamska vojska u Iraku preuzima ogovornost za rušenje teretnog helikoptera i ubijanje svih koji su se u njemu nalazili", kaže se u kratkoj izjavi objavljenoj na internet-stranici koju često koriste razne iračke pobunjeničke skupine. U priopćenju se dodaje da će puni tekst izjave s video-zapisom uslijediti kasnije. Autentičnost izjave nije potvrđena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙