FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanađanin, Amerikanac i Australac ubijeni u Iraku

BAGDAD, 21. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kanađanin, Amerikanac iAustralac ubijeni su u napadu u srijedu na putu prema bagdadskojzračnoj luci, objavio je u četvrtak njihov poslodavac u zaštitarskojtvrtki.
BAGDAD, 21. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kanađanin, Amerikanac i Australac ubijeni su u napadu u srijedu na putu prema bagdadskoj zračnoj luci, objavio je u četvrtak njihov poslodavac u zaštitarskoj tvrtki.

"Edinburgh Risk žali što mora potvrditi da su trojica njegovih zaposlenika ubijena u srijedu dok su radili u Iraku", priopćila je tvrtka u priopćenju.

Trojica ubijenih su James Hunt iz Kentuckyja (SAD), Chris Ahmelman iz Queenslanda u Australiji i Stefan Surette iz Nove Škotske u Kanadi, priopćila je tvrtka koja ističe da su njihove obitelji obaviještene o smrti.

"Njihovo vozilo napali su pobunjenici koristeći lako oružje. Još je jedna osoba lakše ranjena", piše u tekstu priopćenja.

U tekstu se kaže da su sve tri žrtve bile "uključene u izgradnju Iraka i odigrale značajnu ulogu u uspjehu izbora" 30. siječnja, ne precizirajući na koji način.

Jednog je iračkog prevoditelja koji je radio u Zelenoj zoni, zaštićenom području Bagdada, otelo u četvrtak u glavnom gradu pet naoružanih muškaraca koji su ga natjerali na napusti taksi i odveli ga u nepoznatom pravcu, rečeno je iz izvora ministarstva unutarnjih poslova.

Do incidenta je došlo u četvrti Baya, smještenoj na jugu Bagdada.

Brojni Iračani rade u Zelenoj zoni, sektoru koji štite američke i iračke snage, gdje se nalaze britansko i američko veleposlanstvo kao i uredi iračke vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙