FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska kraljica proslavila 79. rođendan

LONDON, 21. travnja 2005. (Hina/AFP) - Britanska kraljica ElizabetaII., najstarija okrunjena glava Europe nakon 53 godine vladavine, učetvrtak je u krugu obitelji proslavila svoj 79. rođendan.
LONDON, 21. travnja 2005. (Hina/AFP) - Britanska kraljica Elizabeta II., najstarija okrunjena glava Europe nakon 53 godine vladavine, u četvrtak je u krugu obitelji proslavila svoj 79. rođendan.

Elizabeta II. je od 1952. godine britanska kraljica i još uvijek je dobroga zdravlja, iako je u posljednje vrijeme smanjila broj svojih službenih obveza. U posljednje vrijeme na službenim prigodama britansku krunu predstavljaju i njezina djeca.

Elizabeta II. proslavila je svoj rođendan bez dvojice svojih sinova - Charlesa i Andrewa, i bez svoje kćerke, princeze Ane.

Princ Charles je u Škotskoj na bračnom putovanju sa svojom novom suprugom Camillom, a Andrew i Anne su na putovanjima u inozemstvu.

Rođendan britanske kraljice zove se Flag Day (dan zastave), a toga dana na svim se vladinim zgradama vije britanska zastava.

Radio BBC u četvrtak je u sedam sati ujutro britanskom himnom "Bože čuvaj kraljicu", obilježio Elizabetin rođendan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙