FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosječna neto plaća za veljaču 4.193 kuna

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena netoplaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču ovegodine iznosila je 4.193 kuna, prvi je podatak o plaćama za taj mjeseckoji je objavio danas Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosila je 4.193 kuna, prvi je podatak o plaćama za taj mjesec koji je objavio danas Državni zavod za statistiku.

U usporedbi s prosječnom neto plaćom za siječanj proizlazi da je prosječna plaća za veljaču nominalno manja za 1 posto ili za 43 kune.

Na godišnjoj razini pak, prosječna je neto plaća za veljaču 2005. bila veća za 4,7 posto ili za 190 kuna u odnosu na plaću isplaćenu za isti prošlogodišnji mjesec.

Po prvim podacima objavljenim na web stranicama Državnog zavoda za statistiku, prosječna je mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za veljaču ove godine iznosila 5.965 kune.

Zavod je danas objavio i prvi podatak o stopi registrirane nezaposlenosti za ožujak koja iznosi 19,2 posto.

To je blago smanjenje stope nezaposlenosti u odnosu na mjesec prije budući je stopa registrirane nezaposlenosti za veljaču u Hrvatskoj iznosila 19,3 posto.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙