FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat srednjih škola: Štrajk u lipnju

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Središnja tijela Nezavisnogsindikata zaposlenih u srednjim školama donijela su odluku oodržavanju višednevnog štrajka u srednjim školama u lipnju, krajemškolske godine.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Središnja tijela Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama donijela su odluku o održavanju višednevnog štrajka u srednjim školama u lipnju, krajem školske godine.

Zaposleni u srednjim školama štrajkat će jer nije potpisan novi Kolektivni ugovor (KU) za srednje školstvo koji bi im trebao osigurati povećanje plaća od 5,6 posto.

Predsjednik Nezavisnoga sindikata Andrija Puljević je najavio skoru provedbu ankete po školama o karakteru štrajka.

Također je rekao kako je početkom tjedna podignuto oko 2.000 tužbi nastavnika zbog neisplate smjenskog rada u zadnje tri godine.

Na naplatu državi moglo bi stići ukupno 12.000 pojedinačnih tužbi zbog neisplate smjenskog rada, što će u konačnici državni proračun stajati oko 230 milijuna kuna.

O organizaciji štrajka obavijestili smo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te poručili da smo otvoreni za potpisivanje KU-a, rekao je Puljević.

Dvije strane pregovarale su o KU-u od prosinca prošle godine i trebao je biti potpisan prošloga tjedna, čime bi se zaposlenima u srednjim školama osigurala povišica plaće od 5,6 posto za ovu godinu te daljnji rast u 2006. i 2007.

Dug za smjenski rad bio bi pretvoren u rast plaća za sve zaposlene.

No, iako su se dvije strane usuglasile oko teksta KU-a, predstavnici Ministarstva u posljednji su se trenutak predomislili te zatražili nova jamstva od sindikata da se nastavnici odriču isplate smjenskog rada prije potpisivanja KU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙