FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inflacija u Hrvatskoj među najvišima u usporedbi sa zemljama EU

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska se s godišnjom stopominflacije od 3,9 posto u ožujku, u usporedbi sa zemljama članicama EU,nalazi pri samom vrhu; veću inflaciju od Hrvatske imaju samo Latvija(6,6 posto) i Estonija (4,8 posto).
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska se s godišnjom stopom inflacije od 3,9 posto u ožujku, u usporedbi sa zemljama članicama EU, nalazi pri samom vrhu; veću inflaciju od Hrvatske imaju samo Latvija (6,6 posto) i Estonija (4,8 posto).

Prema podatcima Eurostata, godišnja inflacija, mjerena indeksom potrošačkih cijena, u ožujku je u 25 zemalja EU iznosila 2,1 posto.

I dok je u 25 zemalja EU godišnja stopa inflacije ostala ista kao i u veljači, u Hrvatskoj je porasla sa 3,3 posto u veljači na 3,9 posto u ožujku.

Višu stopu inflacije od Hrvatske zabilježile su već spomenute Latvija i Estonija, a među 25 zemalja EU slijede potom Luksemburg sa inflacijom od 3,5 posto i Španjolska sa 3,4 posto.

Nekoliko je zemalja članica EU u ožujku zabilježile godišnju inflaciju od 3,3 posto - Slovenija, Mađarska i Letonija, dok je u Poljskoj iznosila 3,2 posto.

Među 25 zemalja članica najnižu inflaciju u ožujku su imale Švedska (0,5 posto), Finska (0,9 posto), Češka (1,2 posto), te Danska (1,3 posto).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙