FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks uputio čestitke nunciju povodom izbora novog pape

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks uputio je u srijedu čestitku apostolskom nunciju uHrvatskoj Franciscu Javieru Lozanu u povodu izbora njemačkog kardinalaJosepha Ratzingera za novog papu, doznaje se iz saborskog priopćenja.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u srijedu čestitku apostolskom nunciju u Hrvatskoj Franciscu Javieru Lozanu u povodu izbora njemačkog kardinala Josepha Ratzingera za novog papu, doznaje se iz saborskog priopćenja.

"Iskreno i radosno pozdravljamo izbor kardinala Ratzingera za novog poglavara Katoličke crkve. Izražavamo duboko uvjerenje kako će novi papa Benedikt XVI. u svom pontifikatu imati duhovne snage i mudrosti odlučno i snažno nastaviti s velikim djelom svog prethodnika i jednog od najbližih svojih suradnika, Ivana Pavla II., posebno na promicanju mira i izgradnji mirne budućnosti, razumijevanja i tolerancije među narodima i ustrajne borbe protiv siromaštva u cijelom svijetu", stoji u Šeksovom priopćenju.

Prema priopćenju, predsjednik Sabora je zamolio apostolskog nuncija da "uz izraze punog poštovanja, u ime Hrvatskog sabora i moje osobno, Svetom Ocu prenese iskrene čestitke u povodu izbora za novog papu, uz najbolje želje za dobrim zdravljem i uspješnim radom u obavljanju odgovorne i važne službe poglavara Katoličke crkve".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙