FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savudrija: slovenska plovila ponovno u hrvatskom moru

SAVUDRIJA,19. travnja(Hina) - U Savudrijskoj vali jutros se dogodionovi incident kada je slovenska ribarica u 6,45 sati uplovila na 0,2nautičke milje od Savudrije i na toj je poziciji unutar hrvatskihteritorijalnih voda podizala mreže listarice, izvijestila je danasistarska policija.
SAVUDRIJA,19. travnja(Hina) - U Savudrijskoj vali jutros se dogodio novi incident kada je slovenska ribarica u 6,45 sati uplovila na 0,2 nautičke milje od Savudrije i na toj je poziciji unutar hrvatskih teritorijalnih voda podizala mreže listarice, izvijestila je danas istarska policija.

Prema podacima policije, u 8,39 sati na istu je poziciju stiglo i plovilo slovenske policije, a nakon upozorenja hrvatske policije da se oba plovila nalaze u hrvatskom teritorijalnom moru, u 9,45 sati napustila su hrvatsko more.

Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine i savudrijski ribar Danilo Latin novinarima je rekao kako ribarica "Furia", oznake PI-20, gotovo svakodnevno uplovljava i ribari u hrvatskim vodama te kako za njom svakodnevno dolazi i slovensko pomorsko policijsko plovilo.

"Nakon što podigne mreže, vraća se u svoju matičnu luku u Piranu ne obazirući se na upozorenja hrvatske policije da ribari u hrvatskom moru", rekao je Latin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙