FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: premijer Sanader otvorio novu BHS-ovu tvornicu

VARAŽDIN, 19. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader otvorio je danas u Slobodnoj zoni Varaždin novu tvornicustrojeva za proizvodnju valovitog kartona "BHS Corrugated Strojevid.o.o.".
VARAŽDIN, 19. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader otvorio je danas u Slobodnoj zoni Varaždin novu tvornicu strojeva za proizvodnju valovitog kartona "BHS Corrugated Strojevi d.o.o.".

Govoreći na otvaranju nove tvornice premijer je odbacio kritike na račun gospodarske politike Vlade.

"Mesićevi savjetnici ga loše informiraju ili ne znaju što se događa u Hrvatskoj. Oni su dali neke ocijene koje je predsjednik Mesić izgovorio u ponedjeljak, no ne mislim da Mesić iza takvih ocjena i stoji. Njegovi savjetnici očito ne razumiju situaciju i ne prate trendove, jer ovo što Vlada poduzima pokazuju brojke", rekao je Sanader.

Premijer je pritom naglasio kako je, po prvi puta unazad 15 godina, izvoz rastao tri puta brže od uvoza, a veći rast izvoza od uvoza nastavlja se i u prva dva ovogodišnja mjeseca, smanjen je i deficit državnog proračuna.

U svom se govoru Sanader osvrnuo i na slučajeve neplaćanje radnika, naglasivši da će u vezi toga poslodavci biti strogo kontrolirani, borba protiv sive ekonomije će se pojačati, jer ona šteti i radnicima i državi.

Poduzetnike treba podupirati, oni predstavljaju hrvatski korak naprijed i put ka EU jer stvaraju nove vrijednosti, no radnike treba plaćati i tu treba pojačati kontrolu, rekao je.

Premijer je istaknuo značaj slobodnih poduzetničkih zona, napominjući da ima oko 500 zahtjeva za njihovim otvaranjem. Svaki će se zahtjev razmotriti i Vlada će ih pomoći kroz infrastrukturu. I Slobodnu zonu Varaždin pomogla je Vlada RH i u njoj se osim BHS- ove tvornice, koja je završena, grade još tri tvornice.

Premijer Sanader je čestitao Christianu Engelu, vlasniku i glavom direktoru BHS-a Corrugated GmbH, kojem je ovo deseta tvornica u svijetu, a planira izgraditi uskoro još dvije.

BHS radi u varaždinskom kraju već treću godinu, a do kraja godine broj zaposlenih povećati će se na 100.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙