FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NVK: stupanj inovativnosti u Hrvatskoj je nizak

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Stupanj inovativnosti u hrvatskimtvrtkama je nizak, posebno u uslužnom sektoru, nizak je udio prihodaod novih proizvoda, a inovacije u poslovnoj strategiji su marginalne,osnovni su naglasci istraživanja Ekonomskog instituta provedenog uokviru projekta "Inovacije u hrvatskim tvrtkama 2001.- 2003."
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Stupanj inovativnosti u hrvatskim tvrtkama je nizak, posebno u uslužnom sektoru, nizak je udio prihoda od novih proizvoda, a inovacije u poslovnoj strategiji su marginalne, osnovni su naglasci istraživanja Ekonomskog instituta provedenog u okviru projekta "Inovacije u hrvatskim tvrtkama 2001.- 2003."

Istraživanje je predstavljeno na ovotjednoj sjednici Nacionalnog vijeća za konkurentnost (NVK), čiji su članovi, kako je danas priopćeno, istaknuli da Hrvatska ima velik broj programa za poticanje i podršku inovacija u koje se ulažu značajna sredstva, ali da su učinci zasad još uvijek mali.

Ocijenjeno je još jednom da je inovativnost ključni preduvjet konkurentskog napredovanja i nužnost praćenja globalnih izazova, zbog čega je podržan prijedlog za stalnost projekta "Inovacije u hrvatskim tvrtkama".

Vijeće je, nakon što je rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena Jasna Mencer dala pregled zbivanja u Europi i Hrvatskoj na području visokog obrazovanja, istaknulo da se usvajanjem načela Bolonjskog procesa stvaraju pretpostavke da visoka naobrazba u Hrvatskoj postane kvalitetnija.

Pritom je ponovljeno da reforma visokog obrazovanja u Hrvatskoj mora biti rezultat suradnje s poduzetništvom, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙