FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran uhitio 200 osoba u etničkim nemirima

TEHERAN, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u ponedjeljakobjavio da je oko 200 osoba uhićeno u nemirima u jugozapadnom dijeluzemlje posljednjih nekoliko dana te je optužio strane televizijskepostaje za širenje nezadovoljstva među stanovništvom tog područja.
TEHERAN, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u ponedjeljak objavio da je oko 200 osoba uhićeno u nemirima u jugozapadnom dijelu zemlje posljednjih nekoliko dana te je optužio strane televizijske postaje za širenje nezadovoljstva među stanovništvom tog područja.

Najmanje je jedna osoba poginula nakon što su iranski Arapi u petak i subotu u pokrajini Kuzestan u nemirima počeli uništavati policijske automobile, banke, vladine zgrade i sukobili se s policajcima.

Vladini dužnosnici tvrde da je val nasilja izazvalo krivotvoreno pismo višeg vladinog dužnosnika u kojem se raspravlja o ideji premještanja etničkih Arapa s tog područja.

"Mnogi uhićeni su mladi, nevini ljudi. Njih su isprovocirali pravi kriminalci", kazao je ministar obavještajnih službi Ali Yunesi.

"Uhitili smo i dosta onih koji su stajali iza nemira i postalo je očito da su oni povezani s anti-vladinim televizijskim kanalima", dodao je ne otkrivajući na koje televizijske postaje misli.

Medijske kuće u Iranu su u vlasništvu države, ali mnogi Iranci preko satelita prate strane televizijske programe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙