FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hatami: Hezbollah je simbol otpora stranoj agresiji

PARIZ, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MohammadHatami izjavio je u utorak u Parizu da je libanonski Hezbollah simbolotpora stranoj agresiji te da Iran želi slobodan, demokratski ineovisan Libanon.
PARIZ, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mohammad Hatami izjavio je u utorak u Parizu da je libanonski Hezbollah simbol otpora stranoj agresiji te da Iran želi slobodan, demokratski i neovisan Libanon.

"Libanon je važan za Iran koliko i za Francusku. Svi se zauzimamo za stabilnost i sigurnost Libanona. Nastojali smo na unutarnjem jedinstvu Libanona i na potrebi da sam libanonski narod riješi problem", kazao je iranski predsjednik za tisak, nakon razgovora s predsjednikom Jacquesom Chiracom u Elizejskoj palači.

Prema riječima Hatamija, "Iran i Francuska su suglasni da će uložiti sve napore kako bi sačuvali mir i stabilnost Libanona". "Želimo slobodan, demokratski i neovisan Libanon".

Službeni predstavnik Elizejske palače Jerome Bonnanfont kazao je pak da je Chirac tijekom susreta "istaknuo važnost dijaloga između svih strana u Libanonu i poželio da Hezbollah pronađe svoje mjesto u libanonskoj demokraciji kao velika politička stranka".

Poglavar francuske države je "prihvatio" sirijsku izjavu o povlačenju snaga iz Libanona i podsjetio da Francuska želi "potpunu provedbu rezolucije 1559 i obnovu Libanona u njegovu punom suverenitetu i demokratskoj tradiciji", dodaje službeni predstavnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙