FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen program riječkog "Jazz timea 2005"

RIJEKA,18. travnja 2005.(Hina) - Program 14. međunarodnog festivalajazz glazbe "Jazz time 2005", koji će se od 12. do 14. svibnja održatiu Rijeci, ove godine bit će posvećen glazbenoj legendi Rayu Charlesu,najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
RIJEKA,18. travnja 2005.(Hina) - Program 14. međunarodnog festivala jazz glazbe "Jazz time 2005", koji će se od 12. do 14. svibnja održati u Rijeci, ove godine bit će posvećen glazbenoj legendi Rayu Charlesu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Prvoga dana festivala nastupit će riječki džezeri - "New jazz band", "Gašpar antijazz band" i "Elvis Stanić trio".

U petak, 13. svibnja, nastupit će harfistica Monika Stadler iz Austrije, jedna od najznačajnijih i najzanimljivijih suvermenih harfistica. Nastupala je kao članica Bečkog simfonijskog orkestra, Bečke nacionalne opere i Austrijskog radijskog orkestra. Sudjelovala je na više festivala u Europi i SAD-u te osvajala brojne nagrade.

Nakon nje nastupit će "Bill Mays Trio" iz SAD-a, s korijenima u jazzu, gospelu, popu, rocku i klasici. Voditelj trija pijanist Bill Mays tijekom svoje bogate karijere svirao je s pjevačkim legendama poput Sare Vaughan, Ala Jarreaua, Dionne Warwick i Franka Sinatre, a surađivao je i s rock-ekcentrikom Frankom Zappom.

U subotu je na programu "Jurković, Uhlir, Helešic trio" koji čine gitarist Darko Jurković iz Rijeke te František Uhlir na kontrabasu i Jaromir Helešic na bubnjevima, obojica iz Češke.

Nakon njh svirat će "Yutaka Shiina European quartet" koji predvodi japanski klavirist i skladatelj Yutaka Shiina. Uz njega, u sastavu nastupaju Talijani Francesco Barzatti i Gianluca Renzi te Francuz Lionel Boccara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙