FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Lakersi definitivno bez doigravanja

CLEVELAND, 6. travnja 2005. (Hina) - New Jersey Netsi popravili susvoje izglede da se ipak domognu doigravanja NBA lige uvjerljivom111-80 pobjedom na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa.
CLEVELAND, 6. travnja 2005. (Hina) - New Jersey Netsi popravili su svoje izglede da se ipak domognu doigravanja NBA lige uvjerljivom 111-80 pobjedom na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa.

Šuterski odlično raspoložene Netse, koji su se primakli na utakmicu zaostatka za osmoplasiranom Philadelphijom, predvodio je Vince Carter (27), dok je najučinkovitiji u domaćem sastavu bio LeBron James (24). Hrvatski reprezentativac u redovima Netsa Zoran Planinić za 13 je minuta ubacio 6 koševa (šut za tricu 2-3) uz 2 skoka, 1 asistenciju, 1 osvojenu i 2 izgubljene lopte.

Miami Heat osigurao je naslov prvaka Istočne konferencije sigurnom 104-86 pobjedom protiv Chicago Bullsa. Heat do nove, 18. uzastopne pobjede na domaćem terenu, što je novi klupski rekord, nisu spriječili ni neigranje Shaquillea O'Neala koji je zadobio trbušni virus niti Bullsi koji su na Floridu stigli sa devet pobjeda zaredom. Dwayne Wade (39) bio je nezaustavljiv kod Heata, dok su u sastavu Bullsa najbolji bili Alberto Nocioni i Ben Gordon (14).

Sacramento Kingsi lakoćom su se obračunali sa Seattle SuperSonicsima svladavši ih sa 122-101. Predrag Stojaković (24) predvodio je Kingse, a Ray Allen (23) Sonicse kojima poprilično nedostaje ozlijeđeni Rashard Lewis.

Los Angeles Lakersi izgubili su i teoretske izglede za ulazak u doigravanje 99-125 porazom na gostovanju kod vodeće momčadi lige Phoenix Sunsa. Lakersi će propustiti doigravanje po prvi put nakon 11 godina. Quentin Richardson (25, 10 skokova) bio je najbolji kod odličnih Sunsa, dok je Caron Butler (30) predvodio Lakerse koji su igrali bez lakše ozlijeđenog Kobea Bryanta.

Dallas Mavericksi sigurno su sa 114-105 nadvisili Orlando Magic. Dirk Nowitzki (21) predvodio je domaće, a DeShawn Stevenson (29) goste za koje je Mario Kasun igrao dvije minute i imao jedan skok.

Ujednačeni napad Boston Celticsa osigurao im je vrijednu 116-108 pobjedu na gostovanju kod Washington Wizardsa. Čak sedam igrača Celticsa postiglo je dvoznamenkast broj koševa, a najviše Paul Pierce (25) i Raef LaFrentz (21), dok niti odlična igra Gilberta Arenasa (43) i Antawna Jamisona (30) nije bila dovoljna Wizardsima.

Reggie Miller oprostio se od Madison Square Gardena pobjedom. Njegovi Indiana Pacersi svladali su domaće New York Knickse sa 97-79, a Miller, koji je tijekom svojih 19 NBA sezona često znao svojim fantastičnim predstavama u Madisonu u očaj dovoditi navijače Knicksa, pogotovo u doigravanju, ovoga puta nije morao stvarati čuda kako bi svojoj momčadi donio pobjedu. Dvoboj je okončao sa 13 koševa uz slab šut 3-15, ali umjesto njega Knickse je uništio Stephen Jackson (33). Stephon Marbury (19) najbolji kod domaćih za koje je Bruno Šundov odigrao dvije minute i napravio jednu osobnu pogrešku.

U izravnom dvoboju za sedmo mjesto na Zapadu Denver Nuggetsi svladali su u Memphisu domaće Grizzliese sa 94-91. Ovo je 18. pobjeda Nuggetsa u 20 nastupa nakon "All-Star" utakmice, a u Memphisu su pokazali kako mogu slaviti i na gostovanjima u atmosferi koja nalikuje onima u doigravanju. Carmelo Anthony (24) i Kenyon Martin (20) predvodili su Nuggetse, a Pau Gasol (18) i Mike Miller (16) Grizzliese.

Utah Jazz svladao je u dvoboju momčadi s dna skupine Northwest Portland Trail Blazerse sa 90-79. Gordan Giriček postigao je sedam od svojih devet koševa u ključnoj 13-1 seriji svoje momčćadi kojom se sredinom treće četvrtine odvojila na +18 (61-43). Giriček je na parketu proveo 26 minuta, te je uz 9 koševa (šut iz igre 4-11, trica 0-1, slobodna bacanja 1-2) dodao 3 skoka, 2 asistencije, 1 osvojenu loptu i blokadu, te je imao 3 izgubljene lopte. Matt Harpring (17) predvodio je Jazz, a Sebastian Telfair, Joel Przybilla i Travis Outlaw (13) Blazerse.

Golden State Warriorsi upisali su šestu pobjedu zaredom svladavši Houston Rocketse 122-117. Utakmicu je obilježio šuterski dvoboj Barona Davisa (40, 13 asistencija) i Tracyja McGradyja (44), a iako je McGrady postigao više koševa na kraju je pobjedu slavio Davis.

Los Angeles Clippersi svladali su kao gosti Charlotte Bobcatse sa 104-102. Corey Maggette (34) bio je najefikasniji kod pobjednika, a Brevin Knight (21) kod Bobcatsa.

U dvoboju posljednjeplasiranih momčadi Istoka i Zapada, Atlanta Hawksa i New Orleans Hornetsa, slavili su gostujući Hornetsi sa 96-86. Lee Nailon (19) bio je prvi strijelac gostiju, a Tom Gugliotta (18, 12 skokova) domaćih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙