FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska među vodećim odredištima za proizvođače informatičke tehnologije

BUDIMPEŠTA, 23. ožujka 2005. (Hina/MTI) - Mađarski poslovni dnevnikVilaggazdasag svrstao je Mađarsku na peto mjesto među primateljimaizdvojenih i preseljenih dijelova poslovanja s informacijskomtehnologijom, pozivajući se pritom na izvješće analitičara Ziff DavisMedia.
BUDIMPEŠTA, 23. ožujka 2005. (Hina/MTI) - Mađarski poslovni dnevnik Vilaggazdasag svrstao je Mađarsku na peto mjesto među primateljima izdvojenih i preseljenih dijelova poslovanja s informacijskom tehnologijom, pozivajući se pritom na izvješće analitičara Ziff Davis Media.

Ipak, taj dnevni list upozorava i da bi Mađarska mogla lako ispasti iz te utrke kroz 10 godina.

U izvješću analitičara, na koje se pozivaju u tom listu, stoji da su lani tri četvrtine američkih kompanija provele 'outsourcing' barem dijela svojih IT aktivnosti. A dok su njihova vodeća odredišta bila Indija i Kina, Mađarskoj je na toj listi pripalo peto mjesto.

Izvršni direktor američke trgovinske komore AmCham Peter Fath potvrdio je da elektronika predstavlja jedno od vodećih industrijskih sektora u Mađarskoj, područje koje trenutno zapošljava 260 tisuća ljudi. No, po njegovim riječima, da bi tako i ostalo moraju se smanjiti visoki doprinosi koje poslodavci daju na plaće zaposlenika

To izvješće, iako Mađarskoj kao plus smatraju njezinu visokokvalificiranu radnu snagu, pokazuje da je ukupna veličina radna snage ograničena i da se manjkovi već pojavljuju. To bi pored rastućih troškova vođenja poslovanja u toj zemlji uvelike moglo izmijeniti situaciju u nadolazećim godinama, upozorava se još u tom izvješću. Ustvari, Mađarska bi se nakon 2015. mogla naći puno niže na toj listi, na 26. mjestu, piše list Vilaggazdasag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙