FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: članovi HNV-a izabrali novog predsjednika

SUBOTICA, 16. travnja 2005. (Hina) - Članovi Hrvatskog nacionalnogvijeća u SiCG (HNV) izabrali su u subotu Josipa Zvonka Pekanovića izSombora za novoga predsjednika toga krovnog tijela Hrvata u Srbiji.
SUBOTICA, 16. travnja 2005. (Hina) - Članovi Hrvatskog nacionalnog vijeća u SiCG (HNV) izabrali su u subotu Josipa Zvonka Pekanovića iz Sombora za novoga predsjednika toga krovnog tijela Hrvata u Srbiji.

"Nastojat ću da kao predsjednik HNV-a iskoristim sve mogućnosti za suradnju s državnim organima i lokalnim samoupravama u Vojvodini u kojima žive Hrvati", rekao je među ostalim Pekanović, te dodao da će u svome radu posebnu pozornost poklanjati kontaktima s hrvatskim udrugama i matičnom Hrvatskom.

Na sjednici HNV-a u Subotici izabrana su i dvojica novih dopredsjednika za regiju Sjeverna Bačka i Srijem, a izmijenjen je i sastav Izvršnog odbora HNV-a.

Do promjene na čelu ovoga tijela došlo je nakon raskola na prošloj sjednici koja je rezultirala ostavkom prvog predsjednika HNV-a Josipa Ivanovića i njegovih dopredsjednika.

Vijećnici koji su podupirali bivšeg predsjednika nisu prisustvovali sastanku zbog čega je njima upućen poziv da se što prije uključe u rad najznačajnije institucije Hrvata u SiCG.

Generalni konzul RH u Subotici Davor Vidiš ocijenio je da je značajno što se HNV poslije duže blokade stabiliziralo kako bi se zajednica mogla uključiti u provedbu Sporazuma o međusobnoj zaštiti nacionalnih manjina koji su potpisali Srbija i Hrvatska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙