FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Asselborn: Pregovori ovise o procjeni Radne skupine

LUXEMBOURG, 16. travnja 2005. (Hina) - Luksemburški ministar vanjskihposlova Jean Asselborn izjavio je u subotu da će mogućnost otvaranjapristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom ovisiti o rezultatimasastanka radne skupine, koja treba procijeniti stupanj suradnjeZagreba s Haškim sudom.
LUXEMBOURG, 16. travnja 2005. (Hina) - Luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn izjavio je u subotu da će mogućnost otvaranja pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom ovisiti o rezultatima sastanka radne skupine, koja treba procijeniti stupanj suradnje Zagreba s Haškim sudom.

Radna skupina EU-a, koju čine ministri vanjskih poslova sadašnjeg i dvaju budućih predsjedatelja EU - Luksemburga, Velike Britanije i Austrije, te visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i povjerenik za proširenje Olli Rehn prvi put će se sastati 26. travnja u Luksemburgu.

Najprije je predviđen zaseban sastanak članova radne skupine, zatim će se oni odvojeno sastati s glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte i hrvatskom ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović.

Mogućnost otvaranja pregovora u lipnju "ovisit će o sadržaju sastanka 26. travnja", izjavio je Asselborn prije početka radnog ručka, na kojem su se ministrima vanjskih poslova EU-a, okupljenim na neformalnom sastanku, pridružili ministri iz kandidatskih zemalja.

Ministrica Grabar-Kitarović izjavila je da će na marginama sastanka bilateralno razgovarati sa svojim kolegama "kako bismo vidjeli kako je zamišljen sastanak 26. travnja, koja su očekivanja, koji su njihovi prijedlozi i što mi trebamo predočiti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙