FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski MDF otvara se stranom predstavom

ŠIBENIK, 16. travnja 2005. (Hina) - Međunarodni dječji festival (MDF),koji se ove godine u Šibeniku održava 45. put, trajat će od 18. lipnjado 2. srpnja, a prvi put će, u suradnji s Talijanskim kulturniminstitutom, biti otvoren jednom stranom predstavom, "Romeom iJulijom" u izvedbi "Oplas Teatra" iz talijanskog grada Umbertide.
ŠIBENIK, 16. travnja 2005. (Hina) - Međunarodni dječji festival (MDF), koji se ove godine u Šibeniku održava 45. put, trajat će od 18. lipnja do 2. srpnja, a prvi put će, u suradnji s Talijanskim kulturnim institutom, biti otvoren jednom stranom predstavom, "Romeom i Julijom" u izvedbi "Oplas Teatra" iz talijanskog grada Umbertide.

To je rečeno na današnjoj sjednici Vijeća MDF-a i festivalskih urednika, na kojoj je utvrđen službeni dio programa 45. MDF-a, koji je velikim dijelom u znaku obilježavanja 200. godišnjice rođenja Hansa Christiana Andersena.

Kao i prethodnih, i ove će godine biti izvedeno stotinjak različitih programa u dramskom, lutkarskom, glazbeno-scenskom, filmskom, likovnom i literarnom dijelu MDF-a, te u neslužbenom programu "Trgovi i ulice".

Posebno veliko zanimanje za sudjelovanje na šibenskom Festivalu pokazali su inozemni ansambli.

Po riječima Dragana Zlatovića, direktora MDF-a, prijavilo se čak 111 grupa iz 41 zemlje, a za nastup na šibenskim pozornicama izabrano je 15 ansambala, koji dolaze iz Kanade, Brazila, Irske, Italije, Izraela, Latvije, Velike Britanije, SAD-a, Indije, Poljske, Norveške, Mađarske i BiH.

Za vrijeme trajanja MDF-a bit će organizirano i dvadesetak dječjih festivalskih radionica, a prvi put ove godine i radionica za djecu s posebnim potrebama.

Središnja književna večer u literarnom dijelu programa bit će posvećena stvaralaštvu Arsena Dedića, dok će u filmskom programu biti, uz ostalo, premijerno prikazan najnoviji film o Batmanu, kao i filmske uspješnice šibenske djece.

Ovogodišnji MDF popratit će različite manifestacije i skupovi izvan festivalskog programa.

Po riječima Srećka Šestana, pomoćnika ministra kulture i člana Festivalskog vijeća, u Šibeniku će za vrijeme trajanja Festivala biti održana sjednica Nacionalnog vijeća za djecu i mladež, pod predsjedanjem ministrice branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

Najavljen je i dolazak najpoznatijih svjetskih lutkara, koji će u Šibeniku održati sastanak najvišeg upravnog tijela UNIMA- e, svjetske lutkarske organizacije.

Međunarodni dječji festival u Šibeniku i ove se godine održava pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika, Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙