FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediteranska plovidba na Zagrebačkoj burzi

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Mediteranska plovidba na Zagrebačkojburzi
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Mediteranska plovidba na Zagrebačkoj burzi

HINA - Financijski servis

Na Tržištu dionica javnih dioničkih društava (JDD) Zagrebačke burze od danas će se moći trgovati dionicama korčulanske Mediteranske plovidbe, i to pod burzovnom oznakom MDPL-R-A, izvijestili su sa Zagrebačke burze.

Temeljni kapital Mediteranske plovidbe iznosi 58,7 milijuna kuna i podijeljen je na 156.126 redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 376 kuna, a najveći pojedinačni dioničar te tvrtke je Neda Young s 23,25 postotnim udjelom, dok je u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) 8 posto dionica.

Prema posljednjim dostupnim podacima Komisije za vrijednosne papire, Mediteranska je plovidba u prvih devet mjeseci prošle godine poslovala s dobiti od 135 tisuća kuna.

Ukupni su prihodi tog brodara s 59 zaposlenih u tom razdoblju iznosili 27,05 milijuna kuna, od čega se 13,84 milijuna kuna odnosi na devizne prihode.

Među ostalim, u tom se financijskom izvješću navodi i da je Mediteranska plovidba u prošloj godini imala tri blokade računa proizišle iz nedostatka likvidnosnih sredstava za plaćanje obveza po kreditu od Splitske banke za brod Atlantik Frigo, te dvije blokade po sudskim sporovima.

U vlasništvu Mediteranske plovidbe su Hotel Mediteran u Račišću, brod Atlantik Frigo, dva putnička broda male obalne plovidbe (Tamaris i Lovor) te trajekti Zamošće i Dominče, kao i robna kuća 'Korčula'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙