FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački Hotel Dubrovnik 2004. smanjio dobit

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački Hotel Dubrovnik prošle jegodine poslovao s neto dobiti od 20,49 milijuna kuna, što je za 6,5posto manja dobit nego u godini prije, podaci su iz godišnjegfinancijskog izvješća toga hotela dostavljeni Zagrebačkoj burzi.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački Hotel Dubrovnik prošle je godine poslovao s neto dobiti od 20,49 milijuna kuna, što je za 6,5 posto manja dobit nego u godini prije, podaci su iz godišnjeg financijskog izvješća toga hotela dostavljeni Zagrebačkoj burzi.

To je posljedica, kako u izvješću navode iz toga hotela, smanjenja ukupnih prihoda u odnosu na prethodnu godinu, za 5,1 posto, na 55,48 milijuna kuna. Pad su zabilježili u svim prihodovnim segmentima, pri čemu su im prihodi od noćenja te prodaje hrane i pića bili manji po 4,3 posto, a od zakupa poslovnih prostora za 8 posto.

Istodobno, za 5,3 posto su im bili manji i ukupni rashodi, koji su iznosili 29,8 milijuna kuna.

Zagrebački Hotel Dubrovnik, kategoriziran s četiri zvjezdice, raspolaže sa 262 sobe i sedam apartmana.

Hotel je u većinskom vlasništvu ACI Grupe d.d., koja je lani povećala svoj udjel sa 51,93 posto na 61,57 posto, otkupivši 25.742 dionice bivših vlasnika koje je na ime rezervacije čuvao Hrvatski fond za privatizaciju (HFP). Nakon toga HFP-ov udjel se smanjio na 11,83 posto dionica, dok je ostatak udjela podijeljen na više od stotinjak malih dioničara.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙