FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mehun: Provjeravaju se indicije da je Gotovina pobjegao lažnom putovnicom

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehunrekao je danas da "temeljem indicija iz više izvora policija iobavještajne službe u suradnji s Državnim odvjetništvom provjeravajunavode da je general Gotovina pobjegao lažnom putovnicom izdanom uzagrebačkoj policiji".
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je danas da "temeljem indicija iz više izvora policija i obavještajne službe u suradnji s Državnim odvjetništvom provjeravaju navode da je general Gotovina pobjegao lažnom putovnicom izdanom u zagrebačkoj policiji".

"Kada završi s provjerom tih informacija policija će o svemu izvijestiti Državno odvjetništvo, a do tada ne možemo ništa reći o ovom slučaju", izjavio je Mehun za Hinu.

Glasnogovornik MUP-a nije želio potvrditi ni opovrgnuti neke detalje o kojima su pisali Feral Tribune i Jutarnji list, primjerice da je policija ustvrdila tko je iz zagrebačke policije haškom bjeguncu Anti Gotovini omogućio da dobije lažnu putovnicu na tuđe ime.

Nikakve izjave o ovom slučaju danas nije želio davati ni glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

"Ne želim ništa govoriti o slučaju generala Gotovine", kazao je Bajić na konferenciji za novinare u Državnom odvjetništvu, gdje su predstavljeni prošlogodišnji rezultati rada.

Pozivajući se na Feral Tribune današnji Jutarnji list objavio je da je Gotovina 2001. pobjegao iz Hrvatske s lažnom putovnicom izdanom u zagrebačkoj policiji. Navodno je riječ o jednoj od tri tisuće putovnica nestalih 1999. iz generalnog konzulata u Mostaru.

Mediji navode i da je skupina agenata Protuobavještajne agencije (POA), radeći na slučaju odbjeglog generala Gotovine, uspjela utvrditi pojedinosti na koji mu je način izdan lažni dokument i tko je to u zagrebačkoj Policijskoj upravi učinio. Ta najnovija otkrića trebala bi uskoro biti predočena Radnoj skupini EU kao dokaz ozbiljnosti napora službi RH u potrazi za Gotovinom, piše tisak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙