FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terzić: pregovori sa MMF-om jedini su razlog nedolaska u Zagreb

SARAJEVO,15. travnja(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne iHercegovine Adnan Terzić izjavio je kako je preokupiranost pregovorimas Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) jedini razlog njegova nedolaskau Zagreb gdje je na poziv hrvatskog premijera Ive Sanadera trebaosudjelovati u radu Crans Montana Foruma.
SARAJEVO,15. travnja(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić izjavio je kako je preokupiranost pregovorima s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) jedini razlog njegova nedolaska u Zagreb gdje je na poziv hrvatskog premijera Ive Sanadera trebao sudjelovati u radu Crans Montana Foruma.

"Znam da će me Sanader razumjeti", naslov je teksta u kojemu se sarajevsko "Oslobođenje" u petak na naslovnici bavi trenutačnim odnosima Hrvatske i BiH i u kojemu navodi Terzićevu izjavu da nedolazak u Zagreb nije znak pogoršanja tih odnosa.

Terzić je kazao kako se potreba za neodgodivim razgovorima s predstavnicima MMF-a pojavila nakon što je prije mesec dana potvrdio sudjelovanje na Crans Montana Forumu.

"Znam da će me kolega Sanader razumjeti jer i Hrvatska ima problema s MMF-om", kazao je Terzić.

Sarajevski list navodi kako se u vladinim krugovima u Hrvatskoj očekivalo da će Terzićev boravak u Zagrebu biti iskorišten i za susret sa Sanaderom ne bi li se pokrenuli razgovori o provedbi Ugovora o slobodnoj trgovini, o imovinsko-pravnim odnosima te o luci Ploče.

Terzić međutim tvrdi kako ozbiljnih razgovora o ovim pitanjima ne bi bilo sve i da je otišao u Zagreb "jer bilateralni susret nije dogovoren".

"Točno je da se radi o aktualnim pitanjima koje treba rješavati ali i BiH i Hrvatska su posljednjih mjeseci bile preokupirane obvezama prema Europskoj uniji", zaključio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙