FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: Izložba "Staklo" J. Frydrycha i J. Tišljara

VARAŽDIN, 14. travnja 2005. (Hina) - Izložba skulptura, dizajna iuporabnih staklenih predmeta Čeha Jana Frydrycha i Hrvata JeronimaTišljara otvorena je večeras u Galeriji starih i novih majstoraGradskog muzeja Varaždin.
VARAŽDIN, 14. travnja 2005. (Hina) - Izložba skulptura, dizajna i uporabnih staklenih predmeta Čeha Jana Frydrycha i Hrvata Jeronima Tišljara otvorena je večeras u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin.

Izložbu dvojice suvremenih i svjetski poznatih umjetnika i majstora stakla pod nazivom "Staklo" organizirali su češko Veleposlanstvo u Hrvatskoj i varaždinski Gradski muzej.

Istaknuto je da obojica umjetnika imaju osebujan autorski izraz, jedinstvenu formu brušenja stakla i visokokvalitetni doseg.

Jan Frydrych (1953.) samostalno umjetnički djeluje od 1982. godine. Predavač je u području brusnih tehnika na Češkom novoborskom učilištu i na školama u SAD-u, Francuskoj i Japanu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u uglednim europskim i svjetskim galerijama. Dobitnik je nagrada Masarykove akademije umjetnosti (1999.) i Udruženja Salvador Dali (2000.).

Jeronim Tišljar (1963.) završio je zagrebačku Školu primijenjene umjetnosti nakon čega je studirao na praškoj Akademiji primijenjene umjetnosti. Stekao je svjetski ugled na području dizajna uporabnog staklenog posuđa. Kreator je i industrijskog ambalažnog stakla i drugih staklenih uradaka za poznate tvornice stakla.

Na izložbi su bili nazočni i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te češki veleposlanik u Hrvatskoj Petr Burianek, koji je tom prilikom istaknuo da je "ova izložba majstora iz Hrvatske i Češke dokaz našeg prijateljstva i naših odnosa".

Izložba će biti otvorena do 1. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙