FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovački branitelji liječeni od PTSP-a o problemima branitelja

VINKOVCI,14. travnja(Hina) - Vukovarsko-srijemska udruga hrvatskihbranitelja liječenih od PTSP-a Klub Vinkovci potaknuta samoubojstvomhrvatskog branitelja Vladimira Stanića iz Zadra upozorava u današnjempriopćenju da bi "početak rješavanja problema branitelja trebalo bitipoštovanje javnosti i državnih institucija prema hrvatskimbraniteljima".
VINKOVCI,14. travnja(Hina) - Vukovarsko-srijemska udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Klub Vinkovci potaknuta samoubojstvom hrvatskog branitelja Vladimira Stanića iz Zadra upozorava u današnjem priopćenju da bi "početak rješavanja problema branitelja trebalo biti poštovanje javnosti i državnih institucija prema hrvatskim braniteljima".

"Nije problem ni branitelj obolio od PTSP-a niti oružje. Problem je mnogo veći nego što se misli, a bojimo se da javnost to ne želi ili neće shvatiti", navodi se u priopćenju te dodaje da su u najvećoj opasnosti oni branitelji koji se nisu mogli ili smjeli liječiti od PTSP-a, pa nemaju niti dijagnozu.

"Vjerujemo da ima mnogo branitelja oboljelih od PTSP-a koji se nikada nisu nigdje liječili, koji rade u privatiziranim poduzećima te se zbog svojih gazda ne smiju ni pojaviti kod liječnika a kamoli otići na bolovanje", stoji u priopćenju.

Klub Vinkovci je ovih dana uputio dopise političkim strankama u Vinkovcima radi pomoći oboljelim braniteljima, a zatražen je i prijem kod vinkovačkog gradonačelnika, vukovarsko-srijemskog župana i u Centru za psihosocijalnu pomoć.

(Hina) xzdraz ymd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙