FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: stanje na cestama

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Promet u Hrvatskoj je srednjegustoće, vozi se uglavnom po suhim kolnicima i bez većih zastoja, osimna dijelovima gdje su radovi u tijeku, izvijestio je Hrvatski autoklub(HAK).
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Promet u Hrvatskoj je srednje gustoće, vozi se uglavnom po suhim kolnicima i bez većih zastoja, osim na dijelovima gdje su radovi u tijeku, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Mokrih ili vlažnih kolnika ima mjestimice u Gorskom kotaru i Slavoniji, te u sjeveroistočnom dijelu zemlje.

Zbog radova na brojnim cestama, a posebice na autocesti A3, Bregana-Županja te obilaznici Zagreba, valja voziti opreznije i poštivati postavljenu prometnu signalizaciju, te ograničenja brzine.

Danas u 17 sati zbog radova razminiranja na čvoru Vučevica, dionica autoceste A1 Prgomet-Dugopolje bit će zatvorena za sav promet u trajanju od 10 minuta.

Radovi usporavaju promet na dionici autoceste Vrpolje - Dugopolje, gdje se od 365. do 367. kilometra u oba smjera prometuje pretjecajnim trakom.

Radovi su i na dionici autoceste A7 Jurdani-Jušići, na portalima tunela "Jušići".

HAK upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja na cestama kroz gorje, posebice na staroj cesti kroz Gorski kotar, na D1 (Lička magistrala), cestama D27 Gračac-Obrovac i D218 Sučević-Brotnja, kao i duž Jadranske magistrale.

Od 15. travnja do 10. svibnja zbog radova će za sav promet biti zatvorena dionica D2, Lozan-Virovitica. Postoje označeni obilazni pravci.

Zbog izlijevanja rijeke Kupe zatvorena je dionica ceste D36 Karlovac-Pisarovina, a obilazak je cestom Jastrebarsko-Rakov Potok-Pisarovina i Auguštanovec-Lijevi Degoj.

Zbog klizišta kolnika zatvorena je ŽC5046 Cerovlje-Paz-Brnasi pa se promet preusmjerava na cestu Paz-Vranja-Lupoglav i na lokalne ceste.

Zbog radova je zatvoren dio voznog traka obilaznice Zagreba, Buzin smjer Lučko od 27. do 25. kilometra, kao i dio pretjecajnog traka na kraku čvora Lučko koji vodi za Ljubljanu i Maribor, te dio servisne ceste čvora Lučko jug iz smjera Bregane.

Na čvoru Lučko-krak Jankomir, zatvorena je lijeva strana kraka, prometuje se desnom. Na tim se mjestima, zbog radova, u vrijeme pojačanog prometa formiraju kolone vozila.

Promet je usporen, zbog radova, na dionicama autoceste A3 Bregana-Lipovac: na nadvožnjaku Ivanić Grad prometuje se izmjenično, na dionici Ivanja Reka-Ivanić Grad od 39. do 41. kilometra zatvoreni su vozni i zaustavni trak, a na sjevernoj strani zatvoren je pretjecajni trak, kod Kutine od 108. do 104. kilometra i kod Lipovljana od 117. do 114. kilometra zatvoren je pretjecajni trak, kod Novske od 125. do 126. kilometra zatvoren je pretjecajni trak, a kod Lužana od 183. do 189. kilometra ide se dvosmjerno, sjevernim kolničkim trakom. Na dionici Slavonski Brod-V. Kopanica od 230. do 233. kilometra usporeno se vozi zbog radova na mostu Biđ.

Do 30. lipnja, u vremenu od 7 do 17 sati traju radovi (izgradnja kanalizacijskog kolektora) na državnoj cesti D1 u Plitvičkim Jezerima, tako da se cijelog dana prometuje naizmjenično, uz postavljenu privremenu prometnu signalizaciju.

Do 15. travnja, zbog radova se naizmjenično vozi samo jednim trakom na cesti D8, u Šibeniku na predjelu Vidici ("tri trake").

Na dionicama državne ceste D1, GP Macelj-Krapina-Zagreb, izvode se radovi na izgradnji buduće autoceste Krapina-Macelj. Promet će se povremeno preusmjeravati ili zaustavljati.

Zbog radova na raskrižju D510 i ŽC 2068 u Varaždinu, za sav su promet zatvorene dionice od spomenutog raskrižja do križanja sa Zagrebačkom ulicom, te dio od raskrižja D510 i ŽC 2068 do ulaza u AP Varaždin, odnosno Baumax. Promet državnom cestom D510 teći će u oba smjera.

Svim graničnim prijelazima prometuje se bez duljih čekanja.

Trajekti plove redovito, prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙