FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OECD: lošije prognoze za gospodarstva SAD-a i eurozone

PARIZ, 8. travnja 2005. (Hina) - Izgledi za gospodarskim rastom uSjedinjenim Državama i 12-članoj eurozoni su se pogoršali, objavila jeu petak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD).
PARIZ, 8. travnja 2005. (Hina) - Izgledi za gospodarskim rastom u Sjedinjenim Državama i 12-članoj eurozoni su se pogoršali, objavila je u petak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD).

Vodeći pokazatelj za SAD, koji rezimira sve podatke obuhvaćene u nekoliko kratkoročnih pokazatelja povezanih s bruto domaćim proizvodom, spustio se sa siječanjskih 103,2 boda na 103,1 u veljači, pokazuju podaci OECD-a.

Na razini 30-članog OECD-a, vodeći je indeks pao na 103,8 boda u veljači nakon u siječnju zabilježena 104 boda.

"Spor rast predstoji zemljama OECD-a sudeći prema najnovijim vodećim pokazateljima", objavio je OECD. "Podaci za veljaču pokazali su slabljenje izvedbe u svim članicama skupine sedam najvećih gospodarstava svijeta G7 izuzev Kanade".

Pokazatelj za 12 zemalja članica europske jedinstvene valute eura spustio se sa siječanjskih 105,8 bodova na u veljači zabilježenih 105,7. Komentari OECD-a o slabijim izgledima za rast uslijedili su nakon ovoga tjedna objavljenih sniženih procjena rasta eurozone u proljetnim gospodarskim prognozama Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙