FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor završio raspravu o revizijama u 2003.

ZAGREB,14. travnja(Hina) - Hrvatski sabor danas je dovršio jučerzapočetu 'maratonsku' raspravu o Izvješću državnih revizora oobavljenim revizijama u 2003., u kojoj su HDZ-ovi zastupnici nastavilioptuživati bivšu koalicijsku vlast za brojne nezakonitosti u trošenjuproračunskog novca.
ZAGREB,14. travnja(Hina) - Hrvatski sabor danas je dovršio jučer započetu 'maratonsku' raspravu o Izvješću državnih revizora o obavljenim revizijama u 2003., u kojoj su HDZ-ovi zastupnici nastavili optuživati bivšu koalicijsku vlast za brojne nezakonitosti u trošenju proračunskog novca.

HDZ-ovci su bivšu vlast prozivali za nezakonite postupke javne nabave i druge računovodstvene nepravilnosti, za rast vanjskog duga, tvrdeći da Izvješće svjedoči kako je bivša vlada loše vodila državu.

"Ovo je izvješće napeti kriminalni roman kojemu nedostaje samo jedna stranica na kojoj bi pisalo 'ne ponovilo se'", ocijenio je Andrija Hebrang (HDZ).

Naglasio je da je HZZO 2003. zatajio 1,6 milijardi kuna obveza, da je Ministarstvo javnih radova ugovorilo poslove za 1,3 milijardi kuna više nego je evidentiralo, da je Ministarstvo zdravstva 1,6 milijardi kuna vrijednih poslova ugovorilo tek mjesec dana prije izbora.

"Koalicijska vlast ponašala se kao pijani milijarder", ocijenila je Karmela Caparin (HDZ), prozvavši bivše Ministarstvo zdravstva da je utrošilo 160 milijuna kuna za televizijske spotove kojima je trebalo poduprijeti projekt "Živjeti zdravo", a, ističe, ni jedan od tih spotova nikada nije prikazan.

"Izvješće je slika lošeg učenika koji je na ispitima dobivao loše ocjene", rekao je Ivan Bagarić (HDZ), optuživši bivšu vladu da je zbog nesposobnosti koju je iskazala u vođenju financijske politike otežala put Hrvatskoj prema EU.

SDP-ovci su, uglavnom se služeći ispravcima krivih navoda, redom odbacivali sve optužbe, prozivajući HDZ-ovu vlast da samo traži izgovore za loše upravljanje državom i izostanak gospodarske politike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙