FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fini zadovoljan istragom o ubojstvu talijanskog agenta

WASHINGTON, 13. travnja 2005. (Hina/dpa) - Talijanski ministarvanjskih poslova Gianfranco Fini je nakon susreta s američkomkolegicom Condoleezzom Rice rekao da je zadovoljan američkom istragomo incidentu u kojem je poginuo jedan talijanski agent.
WASHINGTON, 13. travnja 2005. (Hina/dpa) - Talijanski ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini je nakon susreta s američkom kolegicom Condoleezzom Rice rekao da je zadovoljan američkom istragom o incidentu u kojem je poginuo jedan talijanski agent.

"Moram reći da sam zadovoljan suradnjom od samog početka", rekao je Fini novinarima.

Američki i talijanski dužnosnici vode zajedničku istragu o pucnjavi 4. ožujka kada je poginuo agent Nicola Calipari i ranjena je talijanska novinarka Sgrena.

Fini je rekao da bi svaka "procjena ili izjava prije završetka istrage" bila proizvod "političke polemike".

Američki vojnici su otvorili vatru na vozilo u kojem je bio Calipari u Bagdadu nedugo nakon što je postignut dogovor o puštanju otete talijanske novinarke Giuliane Sgrene. Calipari je podlegao ranama, a Sgrena se oporavila.

Pentagon je naveo da su vojnici zabunom otvorili vatru na vozilo. Nakon incidenta je Sgrena optužila Amerikance da su namjerno pucali na njihovo vozilo.

Taj je incident potaknuo ogorčenje u Italiji i izazvao trzavice između Washingtona i Rima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙