FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 18. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Iako podupiru Vladin projekt "One Stop Shop", većina saborskih klubova upozorila je danas da predloženim dopunama Zakona o Financijskoj agenciji - Fini taj projekt neće zaživjeti i ostvariti svoj cilj, to jest otkloniti administrativne prepreke i ubrzati gospodarski razvoj. Klubovi prigovaraju da se u predloženim dopunama ne navode konkretni poslovi koje bi Fina obavljala. Projekt "One Stop Shop-a" Vlada je pokrenula prošle godine u nakani da korisnicima usluga državne uprave omogući ostvarivanje prava na jednom mjestu, u Fini, koja bi, po predloženim dopunama, bila nositelj projekta.

ŠIBENIK - Cijelo šibensko gradsko središte jutros je izlijepljeno plakatima s likom odbjeglog haaškog optuženika, generala Ante Gotovine. Plakati su zalijepljeni po izlozima, fasadama zgrada i mjestima za plakatiranje, a nalaze se i na zgradi Kazališta na središnjem gradskom trgu Poljani. Komunalni redari, sukladno gradskoj odluci o komunalnom redu, obići će grad i ukloniti plakate s javnih površina, a s izloga plakate moraju skidati sami vlasnici. Zasad nema informacija o tomu je li lijepljenje organizirala kakva udruga ili organizacija.

ZAGREB - Hrvatska voćarska zajednica (HVZ), podržavajući Program podizanja trajnih nasada koji je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, nudi svoju pomoć kako bi se program realizirao do ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Istaknuo je to predsjednik Zajednice Željko Banjavčić na Saboru HVZ koji se danas održao u sklopu sajmova "Dani gastronomije i turizma" na Zagrebačkom velesajmu. Prema tom programu, podsjetio je Banjavčić, potrebno je do 2007. godine podići 13.000 hektara (ha) novih vinograda, 5.500 ha maslinika i 15.000 ha voćnjaka.

ZAGREB - Na sedmoj Međunarodnoj konferenciji i sajmu naftaša Mediterana, koja se održava od 16. do 18. ožujka u Ravenni, raspravlja se o stabilizaciji mediteranskog tržišta nafte i plina. U radu tog vodećeg događaja u naftnoplinskoj industriji, uz veliki broj stručnjaka i izlagača s područja Mediterana i šire, sudjeluju i predstavnici hrvatske naftne industrije Ina. Okupljeni stručnjaci, kako su izvijestili iz Ine, fokusiraju se na prirodni plin, kao ekološki i ekonomski prihvatljiv izvor energije i njegovoj povećanoj potrošnji u bliskoj budućnosti.

ZAGREB - Promet u trgovini na malo u Hrvatskoj, uobičajeno je u siječnju zabilježio značajniji pad u odnosu na prosinac - nominalno je manji za 27,4 posto, a realno za 27,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Značajan pad trgovine na malo u siječnju uobičajen je s obzirom da je prosinac pod utjecajem blagdanske potrošnje i inače najznačajniji mjesec za trgovinu na malo.

KARLOVAC - Karlovačka je policija danas izvijestila da traga za dvojicom muškaraca koji su jučer na cesti kod Vojnića, prijeteći oružjem, opljačkali državljanina BiH, koji se automobilom zaustavio na odmorištu. Izvijestila je, također, da je jučer pod vlakom Osijek - Rijeka u Karlovcu poginula 60-godišnja Karlovčanka, koja je danas identificirana na Patološkom odjelu Opće bolnice u Karlovcu. Na osnovi prikupljenih podataka pretpostavlja se da je riječ o nesretnu slučaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙