FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Završen nacrt mogućih zaključaka za V. Lenac

ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Odluka bivše Vlade Ivice Račana oizdavanju jamstva Viktoru Lencu bila je isključivo političke prirode ine može se pravdati socijalnim i gospodarskim kriterijima, zaključakje koji bi, navodno, istražno povjerenstvo za Lenac moglo predložitiHrvatskom saboru, neslužbeno se doznaje u Saboru.
ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Odluka bivše Vlade Ivice Račana o izdavanju jamstva Viktoru Lencu bila je isključivo političke prirode i ne može se pravdati socijalnim i gospodarskim kriterijima, zaključak je koji bi, navodno, istražno povjerenstvo za Lenac moglo predložiti Hrvatskom saboru, neslužbeno se doznaje u Saboru.

Naime, po dostupnim informacijama, završen je nacrt mogućih zaključaka, ali predstoji njihovo usuglašavanje u Povjerenstvu, što znači da se neki zaključci mogu promijeniti, ali i dodati novi.

Povjerenstvo će, navodno, upozoriti da su politički pogrešne odluke nanijele veliku štetu koja se plaća isključivo iz državnog proračuna, odnosno novcem poreznih obveznika.

Prođu li zaključci iz radne verzije, Vladu će se prozvati da nije proučila temeljne dokumente vezane za razvoj Lenca, niti je analizirala njegovo financijsko stanje, te što stečaj brodogradilišta nije proglasila prije konca 2003.

Upravu Lenca navodno će se teretiti da Vladu nije točno informirala o stvarnom stanju u tvrtki i prekoračenim investicijama.

Saborsko povjerenstvo šest je mjeseci istraživalo 'slučaj Lenac', pregledalo opsežnu dokumentaciju, saslušalo brojne svjedoke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙