FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitarović u Tokiju s japanskim kolegom Machimurom

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u Japanu usklopu hrvatskog izaslanstva na Svjetskoj izložbi EXPO 2005.,razgovarala je u ponedjeljak u Tokiju s japanskim ministrom vanjskihposlova Nobutakom Machimurom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskihposlova i europskih integracija (MVEI).
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u Japanu u sklopu hrvatskog izaslanstva na Svjetskoj izložbi EXPO 2005., razgovarala je u ponedjeljak u Tokiju s japanskim ministrom vanjskih poslova Nobutakom Machimurom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVEI).

Grabar-Kitarović i Machimura potvrdili su dobre odnose dviju zemalja koji su u stalnom usponu te izrazili uvjerenje u intenziviranje suradnje u gospodarstvu i trgovinskoj razmjeni.

Japanski je ministar naglasio da Japan podržava Hrvatsku na njezinu putu u Europsku uniju i NATO i podsjetio da Japan Hrvatskoj pruža tehničku pomoć.

Dvoje ministara razgovarali su i o katedri za japanski jezik otvorenoj na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a japanski šef diplomacije pozdravio je hrvatsko sudjelovanje na EXPO 2005.

Ministrica Grabar-Kitarović pozvala je ministra Machimuru u uzvratni posjet Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙