FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko: Papina velika uloga u "narančastoj revoluciji"

VARŠAVA, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Papa je odigrao veliku ulogu uuspjehu "narančaste revolucije" koja je omogućila Ukrajini da beznasilja krene putem demokratizacije, rekao je u ponedjeljak u Varšaviukrajinski predsjednik Viktor Juščenko.
VARŠAVA, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Papa je odigrao veliku ulogu u uspjehu "narančaste revolucije" koja je omogućila Ukrajini da bez nasilja krene putem demokratizacije, rekao je u ponedjeljak u Varšavi ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko.

"Znam da su milijuni ljudi i papa Ivan Pavao II. osobno molili za narančastu revoluciju, i ne samo u Ukrajini. Bez tih molitvi revolucija ne bi bila tako uspješna", rekao je Juščenko tijekom dvadesetčetverosatnog službenog posjeta Poljskoj.

"Jako mi je žao što se nisam mogao sresti s Ivanom Pavlom II., dodao je ukrajinski predsjednik na konferenciji za novinare koju je održao s poljskim kolegom Aleksanderom Kwasniewskim.

Kwasniewski je naglasio da se pri svakom susretu Papa "jako zanimao za Ukrajinu".

"Uvjeren sam da je sretno rješenje ukrajinske krize bio sretan dan za Papu", rekao je Kwasniewski koji je u studenom u Kijevu aktivno sudjelovao u europskom posredovanju između vlasti i oporbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙