FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri 7.923 nezaposlenih osoba

PULA, 16. ožujka 2005. (Hina) - Na području Istarske županije na krajuveljače evidentirane su 7.923 nezaposlene osobe, što je 4,5 postoodnosno 348 nezaposlenih više nego u siječnju ove godine, priopćeno jedanas iz pulskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
PULA, 16. ožujka 2005. (Hina) - Na području Istarske županije na kraju veljače evidentirane su 7.923 nezaposlene osobe, što je 4,5 posto odnosno 348 nezaposlenih više nego u siječnju ove godine, priopćeno je danas iz pulskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tijekom veljače evidentirano je 913 novoprijavljenih nezaposlenih osoba, od kojih njih 820 ima prethodno radno iskustvo.

Svi gradovi u Istarskoj županiji, osim Labina, bilježe porast nezaposlenosti, što je najvećim dijelom uzrokovano prijavljivanjem radnika koji su bili zaposleni sezonski te učenika koji su završili redovno školovanje. Jedino Labin bilježi lagan pad registrirane nezaposlenosti.

Udio nezaposlenih žena u ukupnom broju evidentiranih nezaposlenih u toj županiji iznosi 66,2 posto, odnosno ima 5.248 nezaposlenih žena od ukupno 7.923 nezaposlenih osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙