FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češka Škoda započinje proizvodnju u Kini

PRAG, 11. travnja 2005. (Hina/AP) - Češki proizvođač vozila Škoda Autozapočet će u 2007. proizvodnju u Kini, objavio je glasnogovornik tekompanije Jaroslav Cerny.
PRAG, 11. travnja 2005. (Hina/AP) - Češki proizvođač vozila Škoda Auto započet će u 2007. proizvodnju u Kini, objavio je glasnogovornik te kompanije Jaroslav Cerny.

Škoda, u vlasništvu njemačkog koncerna Volkswagen, potpisala je ugovor sa Shanghai Volkswagen o početku proizvodnje modela Octavia u Kini.

Kompanija planira proizvesti u 2007. oko 40.000 vozila u šangajskoj tvornici te se nada povećati proizvodnju na oko 80.000 vozila u godini poslije. Škoda Auto trenutno u toj zemlji prodaje oko 2.000 automobila godišnje.

"Na početku automobili će biti plasirano na kinesko tržište, no nadamo se da ćemo ih kasnije izvoziti u susjedne zemlje", rekao je Cerny.

Škoda Auto je najveći i najprofitabilniji izvoznik u Češkoj. Prošle je godine prodao 451.675 vozila modela Fabia, Octavia i Superb u oko 90 zemalja. Osim tri tvornice u Češkoj, kompanija ima pogone u Ukrajini i Indiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙