FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 11. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Opći štrajk liječnika trebao bi, po najavama, početi danas u 8 sati, u organizaciji Hrvatskoga liječničkog sindikata (HLS). HLS je u štrajk pozvao 8000 liječnika i stomatologa u državnim bolnicama. Po najavi Sindikata liječnici će raditi kao u dane vikenda i blagdana, što znači da će se primati samo hitni slučajevi. No ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić pozvao je pacijente da dođu u bolnice, jer je Županijski sud u Zagrebu u petak zabranio štrajk. Predsjednik HLS-a Ivica Babić rekao je pak da će liječnici u ponedjeljak ipak štrajkati, no, naglasio je, ako u presudi Županijskog suda, koju trebaju dobiti u tijeku dana, bude stajalo da je sudska odluka o zabrani izvršna, odmah će prekinuti štrajk. HLS organizira štrajk tražeći da Vlada primijeni Strukovni kolektivni ugovor (SKU) za liječnike i stomatologe, koji je bivši ministar zdravstva Andrija Hebrang potpisao sa Sindikatom 8. prosinca prošle godine.

TOVARNIK - Hrvatska stranka prava (HSP) javnom je tribinom u Tovarniku jučer počela predizbornu kampanju u Vukovarsko-srijemskoj županiji uoči skorašnjih lokalnih izbora, a predsjednik HSP-a Ante Đapić najavio je da će HSP samostalno izaći na izbore. "Sve što je HSP radio u proteklih 15 godina daje nam za pravo da samostalno izađemo ma izbore i dobijemo veliku potporu hrvatskih birača", rekao Đapić, ocjenivši da je HSP svojom dosljednom politikom postala prepoznatljiva u hrvatskom narodu. Đapić je u Tovarniku posjetio Tovarniku crkvu sv. Mateja u obnovi te rodnu kuću hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, napomenuvši da će obnova Matoševe rodne kuće biti prioritet HSP-a. "Antun Gustav Matoš, pored Eugena Kumičića bio je jedan od glavnih ideologa pravaške politike i veliki promicatelj hrvatstva u Europi", rekao je Đapić.

KARLOVAC - Od danas će svakim radnim danom od osam do 13 sati pirotehničari 33. inžinjerijske brigade Hrvatske kopnene vojske provoditi potpuno razminiranje karlovačkih vojarni Kamensko i Luščić, a sve eventualno nađene minsko eksplozivne naprave uništavat će se istog dana u 13,15 sati na mjestu pronalaska mine, priopćeno je jutros iz Zapovjedništva HkoV. Časnica za odnose s javnošću Snježana Tomić kaže da je uništavanje mina svakog dana u isto vrijeme planirano zbog što manjeg uznemiravanja stanovništva, te je ova obavijest i namijenjena njima. Vojarne Kamensko i Luščić već su bile razminiravane, ali zbog spoznaja da zaostalih mina još ima, pristupilo se "potpunom razminiranju" i trajat će do potpune sigurnosti da na području vojarni više nema zona s minsko-eksplozivnom opasnošću, rekla je satnica Tomić.

ZAGREB/KRŠKO - Nuklearna elektrana Krško (NEK) ispala je iz rada jučer ujutro u 9,25 sati za rutinskog testiranja elektrane u radu, priopćili su iz Hrvatske elektroprivrede (HEP) i NEK-a. Pri ispadu elektrane iz rada svi su zaštitni sustavi ispravno djelovali i nakon provjere tehničkih uvjeta elektrana će biti ponovno uključena na mrežu. HEP je napomenuo kako pri ispadu nije bilo nikakvih poremećaja u elektroenergetskom sustavu i opskrbi strujom potrošača jer su u rad odmah uključeni HEP-ovi dodatni raspoloživi hidrokapaciteti. Iz NEK-a je također priopćeno kako ispad iz rada elektrane nije utjecao na okoliš i ljude. Nakon pregleda u tijeku su pripreme za ponovno puštanje "Krškog" u rad, a uključenje elektrane u elektroenergetski sustav predviđeno je sutra, navode u NEK-u.

ZAGREB - Predstavnici Uprave Hrvatske elektroprivrede danas će na konferenciji za novinare izvijestiti o rezultatima poslovanja HEP-a za 2004. godinu. Također će govoriti o restrukturiranju HEP-a, kao i o izgradnji novih elektroenergetskih objekata.

ZAGREB - Treći međunarodni sajam gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb Transport Show" zatvoren je sinoć na Zagrebačkom velesajmu. Na sajmu je bilo izloženo 105 modela gospodarskih vozila, od kojih 12 prvi put, a ukupno su se predstavile 24 robne marke tih vozila. Na priredbi je, osim hrvatskih, sudjelovalo 413 izlagača iz 23 države na 26 tisuća četvornih metara izložbenog prostora, koji je ove godine u usporedbi s 2003. povećan za pet, a izlagača za 14 posto. Budući da sajam sadržajem nije bio namijenjen široj publici, posjet je bio nešto skromniji, ali se zato, po ocjeni organizatora, uspješnost međunarodnog sajma gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb Transport Showa" očituje u mnogobrojnim sklopljenim poslovima izlagača. Najuspješnijim izlagačima dodijeljene su nagrade i priznanja. Posebno priznanje za visoku razinu ukupna nastupa Ocjenjivački sud "Zagreb Transport Showa" dodijelio je tvrtkama Autohrvatskoj i Ivecu (Italija).

ZAGREB - Za Hrvatski filatelistički savez (HFS) prošla je godina bila jedna od najuspješnijih u radu, ocijenili su izaslanici 46. skupštine Hrvatskoga filatelističkog saveza, održane jučer u Zagrebu. Izvješće o radu Saveza u 2004. godini prihvaćeno je jednoglasno, a u njemu se ističe kako je prošle godine u Zagrebu organizirana ALPE-ADRIA PHILA 2004. - kao prva europska filatelistička izložba u ovom dijelu Europe, na kojoj je sudjelovalo gotovo 100 izlagača iz sedam europskih država, a nazočni su bili i predsjednici Svjetskog filatelističkog saveza iz Singapura i Europskog saveza iz Portugala. Članovi Hrvatskog filatelističkog saveza tijekom prošle godine na svjetskim i međunarodnim izložbama osvojili su čak 66 medalja, od zlatnih do brončanih. Na Skupštini je donijet i novi Statut Hrvatskog filatelističkog saveza te je jednoglasno za predsjednika Saveza ponovno izabran Ivan Librić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙