FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 29. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

MURTER - Općinsko vijeće Murtera jučer je na izvanrednoj sjednici oštro osudilo miniranje spomenika antifašističkim borcima na Trgu Rudina, koje se dogodilo u noći s nedjelje na ponedjeljak, nazivajući ga vandalskim činom, te od nadležnih službi traži "široku i brzu akciju otkrivanja i kažnjavanja počinitelja". Reagirala je i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Murtera , izrazivši žaljenje zbog podmetanja eksploziva pod spomenik palim borcima iz Drugog svjetskog rata.

SISAK - Za sada nepoznate osobe sinoć su uklonile veliki plakat haaškog optuženika generala Ante Gotovine, koji je u noći 24. ožujka postavljen na pročelju iznad ulaznih vrata u dvorištu zgrade Doma hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u središtu Siska. Plakat su, kako su dan kasnije rekli predstavnici sisačko-moslavačke Koordinacije udruga iz Domovinskog rata, "postavili hrvatski branitelji, koji su se na taj način, uoči Uskrsa, solidarizirali s generalom Gotovine". Večeras su rekli da ne znaju tko je uklonio Gotovinin plakat, tvrdeći "da prema njihovih spoznajama, to nije učinila ni policija, a ni komunalni redari".

ZAGREB - Maloprodajne cijene motornih benzina od danas će na Ininim benzinskim postajama biti veće od 2,3 do 2,7 posto, a cijene dizelskih goriva i loživog ulja ostaju nepromijenjene, izvijestili su jučer iz Ine. Tako će se litra Supera 98 prodavati po 7,88 kuna (do sada 7,70 kn); nova cijena Eurosupera 95 je 7,30 kuna po litri (do sada 7,11). Super 95 skuplji je za 2,7 posto - prodavat će se po 7,20 kuna (dosad 7,01 kn), a litra Supera plus 98 od sutra je 7,45 kuna (dosad 7,27 kn). Cijene dizelskog goriva ostaju nepromijenjene. Cijena loživog ulja ekstra lakog ostaje nepromijenjena i iznosi 4,04 kune po litri.

ZAGREB - Posredovanjem 872 hrvatske putničke agencije, koliko ih je bilo aktivno prošle godine, u Hrvatsku je došlo 1,9 milijuna stranih turista koji su ostvarili 13,7 milijuna noćenja, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Među strancima koji su preko hrvatskih putničkih agencija prošle godine posjetili Hrvatsku, najviše je bilo njemačkih turista - 520,33 tisuće, koji su ostvarili 4,4 milijuna noćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙