FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert uz 80. obljetnicu zagrebačkog Društva za suvremenu glazbu

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - U povodu 23. muzičkoga biennalaZagreb i Svjetskih dana glazbe (ISCM) u Velikoj dvorani Hrvatskogaglazbenog zavoda 13. travnja navečer održat će se koncert HGZ-ISCM-auz osamdesetu obljetnicu osnutka Društva za suvremenu glazbu uZagrebu.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - U povodu 23. muzičkoga biennala Zagreb i Svjetskih dana glazbe (ISCM) u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda 13. travnja navečer održat će se koncert HGZ-ISCM-a uz osamdesetu obljetnicu osnutka Društva za suvremenu glazbu u Zagrebu.

Tom će se prigodom, kako je izvijestila Služba za novinstvo Biennala, otvoriti izložba s građom iz arhiva Hrvatskoga glazbenog zavoda i predstaviti prigodno izdanje.

Na koncertu će mezzosopranistica Martina Gojčeta-Silić uz glasovirsku pratnju Eve Kirchmayer-Bilić izvesti Tri pjesme po Charlesu Baudelaireu (1914.) Dragana Plamenca i 15 pjesama iz ciklusa Knjiga visećih vrtova po Stefanu Georgeu op. 15 (1909.) Arnolda Schoenberga. Zatim će Gudački kvartet u sastavu Ivan Zovko i Krunoslav Marić, violine, Anamarija Šir, viola, i Tomislav Rožman, violončelo, izvesti Pet stavaka za gudački kvartet op. 5 (1909) Antona Weberna i 1. gudački kvartet op. 3 (1923) Josipa Štolcera Slavenskog.

Dvadeset i treći Muzički biennale Zagreb, međunarodni festival suvremene glazbe, održat će se od 15. do 24. travnja.

Važan dio ovogodišnjeg bijenalskog programa bit će Svjetski dani glazbe, tradicionalna manifestacija Međunarodnoga društva za suvremenu glazbu.

Na Biennale su prijavljene 274 skladbe i projekta, a međunarodni Ocjenjivački sud izabrao je 83 skladbe s preporukom za izvođenje. U program Međunarodnoga društva za suvremenu glazbu-Svjetskih dana glazbe kao dijela Biennala uvršteno je 77 skladbi i projekata iz 36 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙