FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lantea: neto dobit 1,6 milijuna kuna

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka koja se bavi trgovinom na malotekstilnim proizvodima Lantea d.d. iz Zagreba u prošloj je godiniostvarila 1,6 milijuna kuna neto dobiti, što je za 3,7 posto više negou godini ranije, stoji u financijskom izvješću tvrtke koje prenosiVaraždinska burza.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka koja se bavi trgovinom na malo tekstilnim proizvodima Lantea d.d. iz Zagreba u prošloj je godini ostvarila 1,6 milijuna kuna neto dobiti, što je za 3,7 posto više nego u godini ranije, stoji u financijskom izvješću tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Ukupni su prihodi tvrtke u 2004. iznosili 334,6 milijuna kuna i bili su 7,2 posto viši, a povećani su i ukupni rashodi za 7,2 posto, na nešto više od 333 milijuna kuna.

Kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, ostvareni prihodi od osnovne djelatnosti (trgovina na malo tekstilnim proizvodima) iznosili su 310,2 milijuna kuna, što čini 92,71 posto ukupnih prihoda, dok se 24,36 milijuna kuna ili 7,28 posto odnosi na ostale, financijske i izvanredne prihode.

Prihodi od prodaje u zemlji prošle su godine ostvareni u iznosu od 309,8 milijuna kuna, što je porast od 4,1 posto u odnosu na godinu ranije, a prihodi od prodaje u inozemstvu povećani su sa 104 tisuće kuna, na 430 tisuća kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata navodi se kako su lani poslovni rashodi iznosili 319,4 milijuna kuna, što je porast od 6,33 posto u odnosu na godinu ranije. Razlog tog povećanja, kako stoji u pojašnjenju poslovnih rezultata, su znatno sniženje vrijednosti zaliha robe iz prethodnih sezona.

Materijalni troškovi koji obuhvaćaju i trošak prodane robe iznosili su 238,7 milijuna kuna i povećani su za 1,8 posto.

U strukturi ukupnog rashoda materijalni troškovi i troškovi prodane robe sudjelovali su sa 71,69 posto, troškovi osoblja čine 11,39 posto, amortizacija 3,37 posto, a na ostale troškove otpada 9,47 posto.

Financijski rashodi lani su povećani za 27,04 posto, zbog, kako su naveli u Lantei, povećanog zaduživanja po kreditima.

U tvrtki su također istaknuli kako je tijekom prošle godine zatvoreno pet prodavaonica i to zbog nerentabilnosti u poslovanju i povrata imovine vlasnicima. U narednom razdoblju, kako su najavili, radit će se na daljnjem restrukturiranju prodajne mreže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙