FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 11. do 14. ožujka

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuiduća će dva dana biti nepovoljna što bi moglo donijeti lošeraspoloženje ljudima osjetljivim na vrijeme i kroničnim bolesnicima, aod nedjelje će se popraviti što će donijeti i bolje raspoloženje,izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu iduća će dva dana biti nepovoljna što bi moglo donijeti loše raspoloženje ljudima osjetljivim na vrijeme i kroničnim bolesnicima, a od nedjelje će se popraviti što će donijeti i bolje raspoloženje, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će biometeorološka situacija biti relativno nepovoljna zbog naglog pada tlaka zraka i neugodne južine. Tijekom dana može doći do pogoršanja raspoloženja uz blagu nervozu. Kronični bolesnici imat će dodatnih poteškoća uzrokovanih vremenom pa im se preporučuje smanjenje tjelesnih opterećenja uz redovito uzimanje lijekova. Astmatičari trebaju zaštititi nos i usta od hladnog zraka, a reumatski bolesnici pri izlasku trebaju dodatno utopliti bolne dijelove tijela.

U subotu će biometeorološka situacija biti nepovoljna tako da se nastavlja razdoblje lošeg raspoloženja uz nervozu. Poteškoća uzrokovanih vremenom imat će reumatski bolesnici pa im se preporučuje izbjegavanje ranojutarnjih aktivnosti, redovito uzimanje lijekova i utopljavanje bolnih dijelova tijela dodatnom odjećom. Kronični plućni bolesnici trebaju redovito uzimati lijekove, a srčani bolesnici izbjegavati pojačane napore i sa sobom nositi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja.

U nedjelju će situacija biti relativno povoljna što će dovesti do poboljšanja raspoloženja. Srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba uzrokovanih vremenom. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima preporučuje se i nadalje izbjegavanje ranojutarnjih aktivnosti uz redovito uzimanje lijekova.

U ponedjeljak će situacija biti relativno povoljna pa će raspoloženje biti dobro, a navečer miran san. Srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba uzrokovanih vremenom. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima preporučuje se izbjegavanje ranojutarnjih aktivnosti uz redovito uzimanje lijekova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙