FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: Druga oslobađajuća presuda osumnjičenima za terorizam

BERLIN6. travnja 2005. (Hina) - Berlinski pokrajinski sud oslobodio jeu srijedu zbog manjka dokaza jednog Tunižanina optužbi koje su gateretile zbog pokušaja formiranja ćelije terorističke organizacije alQaida u Njemačkoj.
BERLIN6. travnja 2005. (Hina) - Berlinski pokrajinski sud oslobodio je u srijedu zbog manjka dokaza jednog Tunižanina optužbi koje su ga teretile zbog pokušaja formiranja ćelije terorističke organizacije al Qaida u Njemačkoj.

To je drugi proces vezan uz al Qaidu koji je završio oslobađajućom presudom, nakon što je Marokanac Abdelghani Mzoudi, koji je bio pod sumnjom da je pomagao teroristima od 11. rujna 2001., prošle godine u Hamburgu oslobođen optužbi.

Tridesetčetverogodišnji Tunižanin Ihsan Garnoui osuđen je samo zbog utaje poreza te davanja lažnih informacija državnim službama. U obrazloženju presude se navodi da ne postoji dovoljno dokaza da je Garnoui vrbovanjem istomišljenika pokušao osnovati terorističku organizaciju i organizirati napade na američke i židovske ciljeve u Berlinu i okolici. Sud mora poštivati pravilo "u slučaju dvojbe u korist optuženog", stoji u priopćenju.

U Hamburgu trenutno traje revizija procesa protiv Marokanca Mounira el Mutasadeka, koji je već osuđen na 15 godina zatvora zbog pomaganja hamburškoj terorističkoj ćeliji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙