FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdenka poslovala s gubitkom

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Prerađivač mlijeka i proizvođač sira,tvrtka Zdenka d.d. iz Velikih Zdenaca, u prošloj je godini poslovala sneto gubitkom od 49,67 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka uodnosu na godinu ranije kada je iznosio 99,38 milijuna kuna, stoji ufinancijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Prerađivač mlijeka i proizvođač sira, tvrtka Zdenka d.d. iz Velikih Zdenaca, u prošloj je godini poslovala s neto gubitkom od 49,67 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosu na godinu ranije kada je iznosio 99,38 milijuna kuna, stoji u financijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, gubitak je manji nego godinu ranije zbog manje obračunatih kamata i tečajnih razlika.

Ukupni su prihodi Zdenke lani iznosili 89,9 milijuna kuna i bili su jedan posto veći nego u godini ranije, dok su ukupni rashodi smanjeni za 26 posto, na 139,58 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji povećani su za 31,7 posto, na 62,48 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni za 32,7 posto, na 14,07 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata stoji kako je trošak osnovne sirovine (mlijeko) lani bio veći za 16 posto u odnosu na prethodnu godinu, a razlog tomu je otkupljena veća količina kvalitetnijeg mlijeka. Tijekom kolovoza i rujna Zdenka je otkupljivala kozje mlijeko koje je skuplje od kravljeg.

Osim toga, u tvrtki su naveli i kako su smanjeni troškovi sirovine za topljenje i ambalažu iz razloga što je proizvodnja topljenih sireva bila 21 posto manja.

U pojašnjenju poslovnih rezultata se navodi i kako je Krizni menadžment izradio prijedlog konsolidacije društva te se očekuje da će odlukom Vlade biti omogućeno provođenje toga prijedloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙