FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanci informiraniji o Auschwitzu nakon gafa princa Harryja

LONDON, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Britanci su postaliinformiraniji o koncentracijskom logoru Auschwitz, pokazali surezultati ispitivanja javnog mišljenja koje je proveo BBC,zahvaljujući djelomično i skandalu u kojem je glavni sudionik bioprinc Harry koji je na kostimiranu zabavu došao odjeven u nacističkuuniformu.
LONDON, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Britanci su postali informiraniji o koncentracijskom logoru Auschwitz, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja koje je proveo BBC, zahvaljujući djelomično i skandalu u kojem je glavni sudionik bio princ Harry koji je na kostimiranu zabavu došao odjeven u nacističku uniformu.

Prije godinu dana, gotovo polovica Britanaca je izjavila da nije nikada čula za koncentracijski logor koji je postao simbol holokausta i pokušaja istrebljenja Židova, pokazali su rezultati ispitivanja mišljenja čije je rezultate objavio BBC.

No, odgovarajući na isto pitanje u siječnju ove godine, samo je šest posto izjavilo da ne znaju što je Auschwitz, objavio je BBC u četvrtak.

Ugledna židovska skupina je objavila da je porast informacija o Auschwitzu djelomično povezan sa skandalom nastalim oko princa Harryja.

Fotografije Harryja (20) odjevenog u nacističku odoru s kukastim križem na rukavu objavljena je u novinama diljem svijeta što je izazvalo pozive da Harry zajedno sa svojim bratom Williamom posjeti ostatke tog logora u južnoj Poljskoj. Stariji princ William (22) također se našao na udaru kritika jer je bio na istoj zabavi i navodno je pomogao bratu u odabiru kostima.

Glasnogovornik kraljevske obitelji je rekao da prinčevi nisu posjetili Auschwitz.

"Očito je prinčev izbor kostima izazvao pitanje o obrazovanju o holokaustu prije Memorijalnog dana holokausta (27. siječnja)", kazao je glasnogovornik britanskih Židova Jason Pearlman. "Na kraju, židovska je zajednica zadovoljna, jer je princ Harry shvatio pogrešku", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙