FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proljetno plenarno zasjedanje HBK od 5. do 7. travnja u Zagrebu

ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Stalno vijeće Hrvatske biskupskekonferencije (HBK) na današnjoj je redovitoj sjednici, podpredsjedanjem nadbiskupa zagrebačkog i predsjednika HBK, kardinalaJosipa Bozanića, razgovaralo o pripremama programa proljetnogaplenarnog zasjedanja HBK, koje će se održati u Zagrebu od 5. do 7.travnja.
ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na današnjoj je redovitoj sjednici, pod predsjedanjem nadbiskupa zagrebačkog i predsjednika HBK, kardinala Josipa Bozanića, razgovaralo o pripremama programa proljetnoga plenarnog zasjedanja HBK, koje će se održati u Zagrebu od 5. do 7. travnja.

U radu sjednice sudjelovali su i ostali članovi Stalnoga vijeća HBK-a: mons. Ivan Prenđa, nadbiskup zadarski i potpredsjednik HBK, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, mons. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski i mons. Vjekoslav Huzjak, generalni tajnik HBK, priopćeno je večeras iz Tajništva HBK-a.

Kako je istaknuto, glavna tema proljetnoga plenarnog zasjedanja HBK bit će posvećena pastoralnim zadaćama mjesnih Crkava u Godini euharistije.

Uz ostalo bit će govora i o crkvenim sredstvima društvenog priopćavanja, o pravnoj osobnosti vjerničkih društava, o programima tijela HBK te drugim aktualnim temama Crkve u Hrvatskoj.

Na današnjoj sjednici Stalnog vijeća HBK-a, prihvaćeno je da predstavnici HBK ove godine sudjeluju na nekim međunarodnim skupovima kao što su Kongres Europske biskupske komisije za medije (CEEM) u Varšavi i Studijski seminar odgovornih za internet u biskupskim konferencijama u Rimu.

Stalno vijeće HBK također je razmotrilo aktualno stanje u društvu.

Rješavana su i neka personalna pitanja u uredima HBK te zamolbe koje su upućene Stalnome vijeću HBK, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙